O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

ELECTRIC Noul Audi Q6 e-tron — pana la 516 CP si peste 600 km autonomie

audiq6_etron.jpg


Audi a publicat primele imagini si informatii oficiale despre viitorul sau SUV electric. Q6 e-tron foloseste aceeasi platforma cu Porsche Macan si va ajunge pe piata in vara acestui an. Producatorul din Ingolstadt are un nou model in gama sa de masini cu zero emisii odata cu lansarea noului Audi Q6 e-tron. Noul SUV electric imparte platforma tehnica cu noua generatie Porsche Macan, prezentata recent, fiind primul model Audi construit pe platforma PPE (Premium Platform Electric), dezvoltata de Audi si Porsche.

Avem de-a face cu un SUV lung de 4.771 mm, lat de 2.139 mm, inalt de 1.648 mm, cu un ampatament ce masoara 2.899 mm, ceea ce ar trebui sa se traduca intr-o cabina spatioasa. Designul exterior este agresiv, taios, cu o grila frontala mare, dar care este inchisa. Grila este flancata de faruri cu tehnologie Matrix LED ce ofera 8 semnaturi luminoase selectabile.

Pe lateral regasim jante cu dimensiuni cuprinse intre 18 si 21 de inch, in timp ce partea din spate este marcata de stopurile complexe, cu semnalizari dinamice, ce folosesc tehnologie OLED. La fel ca in fata, exista 8 semnaturi luminoase selectabile, iar blocurile optice pot afisa diferite mesaje pentru soferii din spate, pentru un plus de siguranta.

Interiorul noului Audi Q6 e-tron poate fi echipat cu pana la 3 ecrane​

Interiorul noului Audi Q6 e-tron este dominat, fara dar si poate, de ansamblul curbat, cu afisaje OLED, ce alcatuieste instrumentarul de bord si ecranul media central. Instrumentarul de bord foloseste un display de 11,9 inch, in timp ce ecranul central de infotainment utilizeaza un display de 14,5 inch. Optional, noul Audi Q6 e-tron poate fi echipat cu un al treilea ecran, de 10,9 inch, pentru pasagerul din dreapta. Intreaga interfata media a noului SUV electric este bazata pe Android Automotive. La fel ca Porsche Macan, Q6 e-tron poate echipat si cu un head-up display cu realitate augmentata.

Clientii pot configura interiorul noului SUV electric cu diferite materiale, de la textil la piele Nappa sau microfibra, pana la materiale reciclate. Cei ce vor alege un SQ6 vor primi si o tema mai sportiva pentru interior.

Pana la 516 CP si 625 de kilometri autonomie​

Noul Audi Q6 e-tron va fi disponibil in doua versiuni, pentru inceput. Prima dintre ele este echipata cu doua motoare electrice ce produc 387 CP, putere suficienta pentru a propulsa SUV-ul de la 0 la 100 de km/h in 5,9 secunde si catre o viteza maxima de 210 km/h. Apoi exista SQ6 e-tron, tot cu doua motoare electrice, dar cu o putere totala de 516 CP. Astfel, SQ6 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,3 secunde si atinge o viteza maxima de 230 km/h.

Indiferent ca alegeti varianta standard sau SQ6, bateria este aceeasi. Vorbim despre un acumulator 100 kWh (capacitate bruta) sau 94,9 kWh (capacitate neta), care poate asigura, conform producatorului, o autonomie maxima de 625 km pentru versiunea de baza. Audi SQ6 e-tron are o autonomie maxima declarata de 598 km.

In viitor vor exista alte doua versiuni in gama Q6: una cu tractiune spate si o baterie de 83 kWh si o versiune cu bateria mare de 94,9 kWh, dar cu tractiune spate, de la care ne asteptam sa ofere cele mai mari autonomii. Cat despre incarcare, Audi Q6 e-tron ofera standard incarcare AC la 11 kW, dar ulterior va fi disponibila si cea la 22 kW. Noul SUV electric se va putea incarca rapid, de la o statie suficient de puternica, cu pana la 270 kWh.

Pe piata din Germania, versiunea Q6 e-tron quattro va porni de la €74.700, in timp ce SQ6 e-tron va avea un pret de pornire de €93.800.

promotor.ro
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top