O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

GAMING NEWS Incep calificarile nationale pentru Campionatul Mondial de esports 2023 de la Iasi

Campionatul Mondial de esports, care va avea loc anul acesta intre 24 august si 4 septembrie in Iasi, anunta deschiderea inscrierilor pentru calificarile nationale. Jucatorii romani se vor putea inscrie in cadrul calificarilor ce vor desemna reprezentantii Romaniei, pe echipe sau individual, la jocurile competitiei: Counter-Strike: Global Offensive, PUBG Mobile, eFootball, Mobile Legends si Tekken. Inscrierile se vor putea face online, incepand de pe 15 aprilie, pe site-ul www.digitalthroneiasi.com.

Datorita statutului Romaniei de tara gazda organizatoare a Campionatului, castigatorii romani ai calificarilor nationale vor juca direct la turneul final de la Iasi. Calificarile vor avea loc online pana pe 30 iunie. In aceeasi perioada, reprezentantii tuturor celorlalte tari din intreaga lume concureaza in cadrul calificarilor regionale care vor avea loc in cadrul unor competitii desfasurate in patru zone geografice: Africa, America, Europa, Asia si Oceania.

Jucatorii romani vor participa la calificarile nationale jucand unele din cele mai populare titluri de eSports din acest moment. Counter-Strike: Global Offensive ramane cel mai important titlu competitiv de tip tactical shooter din lume, cel putin pana cand va fi inlocuit de Counter-Strike 2. PUBG Mobile este un shooter multiplayer de tip Battle Royale in care victoria ii este atribuita ultimului care ramane in picioare. eFootball (ex-PES) este unul dintre cele mai vechi si respectate simulatoare de fotbal din lume. In Mobile Legends, doua echipe a cate cinci jucatori au ca scop principal distrugerea bazei inamice. Jocul a atins un record absolut in 2022 in cadrul Campionatului MLBB M4 din Asia, atunci cand a fost vizionat concomitent de 4 milioane de spectatori. Tekken este un joc spectaculos de lupta corp la corp.

iasi-esports-2023.jpg


Echipele ce vor reprezenta Romania in cadrul competitiilor de Dota 2 si CS:GO Female sunt deja formate in jurul unora dintre cei mai valorosi jucatori romani de eSports la aceste categorii.

Dota 2 este un joc multiplayer online de lupta in care fiecare jucator controleaza un personaj unic, iar echipa ce va reprezenta Romania este condusa de catre Aliwi “w33” Omar. Nascut si crescut in Romania, w33 este jucator pro de Dota din 2013, iar in 2016 si 2019 a ajuns in etapa finala in cadrul The International, competitia de esports cu cele mai mari premii din lume.​
Am format reprezentativa Romaniei de Dota 2, selectand cei mai valorosi si experimentati jucatori din tara. Este o echipa care are un potential imens. Ne vom pregtti intens in aceste luni si mergem la Iasi la Campionatul Mondial de esports increzatori ca vom obtine un rezultat bun.

– Aliwi “w33” Omar, capitanul reprezentativei Romaniei de Dota 2

In premiera, Campionatul Mondial de esports va gazdui competitia de CS:GO dedicata femeilor. Ana Dumbrava, desemnata “Women’s Player of the Year” in 2022 si recent castigatoare a Girl Gamer – Bahrain World Finals, va selecta componenta echipei feminine de CS:GO, compusa din cele mai valoroase jucatoare din Romania.

Campionatul Mondial de esports, organizat de Federatia Internationala de esports, va reuni la Iasi cei mai multi jucatori pe care i-a avut vreodata la start orice eveniment de profil organizat pana acum in lume. Mai mult de 700 de jucatori din peste 120 de tari se vor infrunta in cadrul competitiei cu premii totale de €500.000.

go4games.ro
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top